Masterclass Piano

Tuesday 17 December 2019, 10:00 - 14:00 uur
Bernard Haitinkzaal, Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151
1011 DL Amsterdam

Masterclass Enrico Pace

Enrico Pace studeerde piano bij Franco Scala, eerst aan het Rossini Conservatorium in Pesaro (waar hij afstudeerde in orkestdirectie en compositie) en later aan de Accademia Pianistica Incontri col Maestro in Imola; ook Jacques De Tiège was een gewaardeerd mentor.
Het winnen van het Internationale Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht was in 1989 het startpunt van een internationale carrière. Naast zijn vele solorecitals – onder andere meermaals in de serie Meesterpianisten – werd de Italiaan geëngageerd door orkesten als het London Symphony Orchestra, het BBC Philharmonic Orchestra, de Bamberger Symphoniker, de Münchner Philharmoniker, het orkest van de Maggio Musicale Fiorentino en de orkesten van Göteborg, Stavanger, Sydney en Melbourne.

In Nederland soleerde Enrico Pace bij onder meer het Rotterdams Philharmonisch ­Orkest, het Nederlands Philharmonisch OrkestAmsterdam Sinfonietta, het ­Radio Filharmonisch Orkest en het Concertgebouworkest. Als kamermusicus werkt de pianist veelvuldig samen met cellist Sung-Won Yang en de violisten Liza FerschtmanFrank Peter ZimmermannAkiko Suwanai en Leonidas Kavakos. De cd-opname met laatstgenoemde van de complete Beethoven-sonates werd in 2013 genomineerd voor een Grammy.

 

Delen