Rough Diamonds Round Midnight

zaterdag 14 december 2019, 23:00 - 23:00 uur
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam

Hristo Goleminov Quartet
Hristo Goleminov (saxofoon), Miguel Meirinhos (piano), Mauro Cottone (bas), João Guerra (drums

In de muziek van saxofonist Hristo Goleminov is zijn klassieke achtergrond terug te horen, vanuit zijn huidige focus op jazz en zijn ervaringen in het stadsleven van het drukke, meestal regenachtige Amsterdam. In zijn composities richt hij zich op sterke melodieën, die hij al improviserend verkent met de geestverwante musici in zijn band.

Het Bimhuis biedt regelmatig een podium aan de jonge jazztalenten van het Conservatorium van Amsterdam. In een bijzondere samenwerking presenteren het Conservatorium van Amsterdam en het Bimhuis de serie Rough Diamonds Round Midnight, waarin de meest prominente studenten van het conservatorium optreden in de grote zaal van het Bimhuis.

Delen