An evening with John Adams

zaterdag 30 november 2019, 20:00 - 22:00 uur
Bernard Haitinkzaal, Conservatorium van Amsterdam
Oosterdokskade 151
1011 DL Amsterdam

An evening with Erasmus Prize-winner John Adams
It don’t mean a thing if it ain’t got that swing

Bigbandmuziek ligt aan de basis van de muziek van John Adams. De puls van de jazz is altijd een constante factor in de muziek van Adams gebleven. In een gevarieerd podiumprogramma komen de inspiratiebronnen van John Adams volop aan bod: van Mozart en Duke Ellington tot Jimi Hendrix. Met een glansrol voor oude en nieuwe jazz, uitgevoerd door studenten en alumni van het Conservatorium van Amsterdam. Andrea van Pol interviewt John Adams over zijn muzikale herinneringen, over de invloed van het Californische landschap op zijn muziek en fragmenten uit zijn boek Hallelujah Junction. In een talkshowsetting gaat John Adams het gesprek aan met studenten en docenten over de invloed van jazz en pop culture op zijn werk. Met filmfragmenten en optredens van ensembles van het Conservatorium van Amsterdam.

Gratis toegang, aanmelden vanaf maandag 21 oktober via deze link 

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Erasmusprijs
 

Foto: Vern Evan

Delen