NSKA Masterclass Strijkkwartet

woensdag 27 november 2019, 14:00 - 16:00 uur
Amsterdam Blue Note, Conservatorium van Amsterdam

Openbare masterclass Strijkkwartet door Eberhard Feltz (Hochschule 'Hanns Eisler' Berlijn)

Eberhard Feltz werd geboren in Kaliningrad en studeerde viool in Berlijn en St. Petersburg. Hij schoof kansen als solist en kamermusicus terzijde ten faveure van een toegewijde carrière als pedagoog. Feltz is sinds 1963 verbonden aan de Hochschule für Musik 'Hanns Eisler' in Berlijn, van 1985 tot 2002 als professor Viool en Kamermuziek. Ook internationaal is hij een veelgevraagd docent. Feltz is mentor van talrijke solisten en kwartetten, waaronder het Vogler, Kuss, Faust, Rubens, Atrium, Calder en Ebène.

Sinds vele jaren is Feltz een graag geziene en gewaardeerde gast bij de NSKA. Hij verzorgt twee masterclass-series per studiejaar.

Deze masterclass is een samenwerking tussen de Nederlandse Strijkkwartet Aacademie (NSKA) en het Conservatorium van Amsterdam