AEMA Hybrid

Als toonaangevende opleiding op het gebied van digitale ontwikkelingen presenteert de Amsterdam Electronic Music Academy (AEMA) met trots AEMA Hybrid. Het studieprogramma van AEMA Hybrid is gelijk aan de reguliere AEMA-opleiding, maar richt zich specifiek op studenten die in hun eigen tempo willen studeren, op een plek naar keuze. Als je de opleiding met succes afrondt, ontvang je hetzelfde Associate Degree-diploma als in de opleiding op locatie.

 

Aanmelden

Meer informatie over de procedure

Studieprogramma
Als student van AEMA Hybrid kun je vanuit je eigen huis het studieprogramma volgen, samenwerken met docenten en studenten en deel uitmaken van de AEMA-community. Daarnaast bezoek je enkele malen per jaar de opleiding in Amsterdam voor projecten en examens.

AEMA Hybrid is toegesneden op dj's en producers die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière en muzikale ontwikkeling. De studenten worden geselecteerd op hun muzikale vaardigheden, een volwassen, zelfstandige werkhouding en een stevige basis in hun muziekcarrière. 

Het programma bestaat uit online videolessen, een state-of-the-art leermanagementsysteem en persoonlijke feedback. Daarnaast bevat AEMA Hybrid enkele lesweken per jaar op locatie in Amsterdam, een van de belangrijkste steden ter wereld op het gebied van elektronische muziek. Je neemt dan deel aan projectweken, lessen en examens en krijgt rechtstreeks feedback. Sommige van deze onderdelen zijn verplicht, zodat je optimaal gebruik kunt maken van het lesmateriaal en specifieke studieopdrachten kunt vervullen. 

Praktische informatie

Voor deze opleiding geldt het reguliere collegegeldtarief, afhankelijk van je studieverleden en land van herkomst. Bekijk hier het overzicht van collegegeldtarieven.

NB: het collegegeld is exclusief reis- en verblijfkosten voor de verplichte weken in Amsterdam. Het conservatorium is niet verantwoordelijk voor het regelen van reis en verblijf. 

  • havo-diploma of afgeronde mbo+-muziekopleiding (minimum) 
  • aanleveren van drie zelf geproduceerde tracks waarvan minstens twee in het afgelopen half jaar geproduceerd
  • een uitgebreide motivatiebrief met je visie, doelstelling, context en persoonlijke ontwikkeling
  • optioneel: een live video van een dj-optreden of live performance

Na een preselectie worden kandidaten uitgenodigd voor een gesprek, een muzikale test en een demonstratie van het ingezonden werk in je DAW/laptop

September 2023

De opleiding duurt twee jaar.

De voertaal is Engels, (een gedegen kennis van de Engelse taal is dus vereist). Afhankelijk van de samenstelling van de groep worden er ook lessen in het Nederlands gegeven.

Lees hier meer over de taaleisen.

Dennis Waakop-Reijers muziektechnologie, building tracks, the art of remixing
Vince Watson style labs, DJ & repertoire, the art of remixing
Ferry Ridderhof sound design, style labs, creativity & identity
Hans Weekhout mix & production
Jack Pisters compositie & analyse
Sebastiaan Dutilh algemene muziektheorie
Victor Coral geschiedenis van de elektronische muziek, artiest & cultuur
Martin van den Oetelaar sound design
Rita Zapora industry & entrepeneurship
Onno van Velzen music & media
Remi Lauw Ableton advanced
Attie Bauw production

Delen