AEMA-header2019.jpg
 
 

Open Dagen

1 februari 2020

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Amsterdam Electronic Music Academy

Het Conservatorium van Amsterdam en The School of House starten de Amsterdam Electronic Music Academy: een tweejarig internationaal programma voor de elektronische artiest van de toekomst.

Elektronische muziek is van een sub-genre geëvolueerd tot een van de populairste muziekgenres ter wereld. Inmiddels is de DJ/producer uitgegroeid tot de popster van de 21e eeuw en heeft Nederland zichzelf op de kaart gezet als een van de grootste leveranciers van DJ’s en elektronische artiesten. ‘Amsterdam is een van de belangrijkste steden ter wereld voor de dance,’ aldus Duncan Stutterheim, oprichter van ID&T, die het Conservatorium van Amsterdam en The School of House samenbracht. ‘Er zitten hier zoveel geweldige artiesten en organisaties. Maar een opleiding op dit niveau ontbrak nog. Met AEMA kan een schat aan kennis en ervaring worden doorgegeven aan nieuw talent.’

Music, Media and Management
AEMA biedt een hoogwaardig en intensief programma met veel persoonlijke begeleiding. Muzikale skills, creativiteit, ontwikkeling van een eigen sound en identiteit staan centraal. Je verwerft alle noodzakelijke kennis over onder andere studio- en productietechniek, moderne technologie, compositie, muziektheorie en het ondernemerschap als artiest. Door middel van stages, workshops en masterclasses van toonaangevende gastsprekers uit binnen- en buitenland leer je alles over de praktijk van het vak.

Fundament
De onderwijskundige know-how, faciliteiten en infrastructuur van het conservatorium staan garant voor een krachtig fundament onder het programma. Daarnaast zorgt de samenwerking met de Nederlandse top van de electronic music, zoals Armada Music (het muzieklabel van Armin van Buuren) en het muziekagentschap MassiveMusic, voor een stevige verankering in het werkveld. Deze partners spelen een actieve rol in de ontwikkeling van het programma en de begeleiding van talenten. Datzelfde geldt voor gastsprekers zoals Duncan Stutterheim, Joris Voorn en Tom Trago. Andere gastsprekers uit het veld zijn managers, boekers, programmeurs, A&R-managers, publishers, juristen en (sociale) media-experts.

Werkterrein
Als je het programma succesvol hebt afgerond, ontvang je een certificaat en kun je aan de slag als zelfstandig producer, DJ en/of artiest. Daarnaast heb je de kennis en vaardigheden om muziek te produceren voor andere artiesten of voor projecten op het gebied van reclame, film, televisie, mode of kunst.

Locaties
Amsterdam is met zijn venues, festivals en muziekindustrie een ideale voedingsbodem voor ‘up and coming’ artiesten in de elektronische muziek. De lessen vinden plaats in onder andere het conservatoriumgebouw, de Q-Factory, de ADAM Toren en Nachtlab Studio’s.

Studieleider: Jack Pisters

Praktische informatie

€ 10.995,- per jaar

Let op: dit studieprogramma geeft geen recht op studiefinanciering of OV-studentenkaart. 

Klik hier voor het aanmeldingsformulier

Deadline voor aanmelding is 1 juni 2019.

* HAVO-diploma of afgeronde MBO+-muziekopleiding (minimum)
* aanleveren van drie zelf geproduceerde tracks
* een motivatiebrief met je visie, doelstelling, context en persoonlijke ontwikkeling
* een live video

Na een preselectie worden kandidaten uitgenodigd voor een gesprek, een muzikale test en een performance van het ingezonden werk.

 

September 2019. Het programma start alleen bij minimaal tien inschrijvingen.

20
Het programma start alleen bij minimaal tien inschrijvingen.

Het programma duurt twee jaar.

Delen
 

Open Dagen

1 februari 2020

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!