AEMA-header2019.jpg
 
 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Amsterdam Electronic Music Academy

Elektronische muziek is van een sub-genre geëvolueerd tot een van de populairste muziekgenres ter wereld. Inmiddels is de DJ/producer uitgegroeid tot de popster van de 21e eeuw en heeft Nederland zichzelf op de kaart gezet als een van de grootste leveranciers van DJ’s en elektronische artiesten. Daarom biedt het Conservatorium van Amsterdam een tweejarige internationale Associate Degree-studie voor de elektronische artiest van de toekomst: de Amsterdam Electronic Music Academy. De AEMA is in 2018 opgericht door het Conservatorium van Amsterdam in samenwerking met The School of House.

Music, Media and Management
AEMA biedt een hoogwaardige en intensieve opleiding met veel persoonlijke begeleiding. Muzikale skills, creativiteit, ontwikkeling van een eigen sound en identiteit staan centraal. Je verwerft alle noodzakelijke kennis over onder andere studio- en productietechniek, moderne technologie, compositie, muziektheorie en het ondernemerschap als artiest. Door middel van stages, workshops en masterclasses van toonaangevende gastsprekers uit binnen- en buitenland leer je alles over de praktijk van het vak.

Fundament
De onderwijskundige know-how, faciliteiten en infrastructuur van het conservatorium staan garant voor een krachtig fundament onder het studieprogramma. Daarnaast zorgt de samenwerking met de Nederlandse top van de electronic music, zoals Armada Music (het muzieklabel van Armin van Buuren) en het muziekagentschap MassiveMusic, voor een stevige verankering in het werkveld. Deze partners spelen een actieve rol in de ontwikkeling van de studie en de begeleiding van talenten. Datzelfde geldt voor gastsprekers zoals Duncan Stutterheim, Joris Voorn en Tom Trago. Andere gastsprekers uit het veld zijn managers, boekers, programmeurs, A&R-managers, publishers, juristen en (sociale) media-experts.

Werkterrein
Als je de studie succesvol hebt afgerond, ontvang je een officieel erkend diploma en kun je aan de slag als zelfstandig producer, DJ en/of artiest. Daarnaast heb je de kennis en vaardigheden om muziek te produceren voor andere artiesten of voor projecten op het gebied van reclame, film, televisie, mode of kunst.

Locaties
Amsterdam is met zijn venues, festivals en muziekindustrie een ideale voedingsbodem voor ‘up and coming’ artiesten in de elektronische muziek. De lessen vinden plaats in onder andere het conservatoriumgebouw, de Q-Factory, de ADAM Toren en Nachtlab Studio’s.

Studieleider: Jack Pisters

Praktische informatie

Voor deze opleiding geldt het reguliere collegegeldtarief, afhankelijk van je studieverleden en land van herkomst. Bekijk hier het overzicht van collegegeldtarieven.

* HAVO-diploma of afgeronde MBO+-muziekopleiding (minimum)
* aanleveren van drie zelf geproduceerde tracks
* een motivatiebrief met je visie, doelstelling, context en persoonlijke ontwikkeling
* optioneel: een live video van een DJ-optreden of live performance

Na een preselectie worden kandidaten uitgenodigd voor een gesprek, een muzikale test en een performance van het ingezonden werk.

 

September 2020. 

De opleiding duurt twee jaar.

De voertaal van de opleiding is Nederlands en Engels. 

Lees hier meer over de taaleisen.

Delen
 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!